Lichamelijk en geestelijk fit worden en blijven

Gezondheid

Te veel gegeten? Met deze tips verminder je het volle gevoel!

Het gebeurt iedereen wel eens, vooral met de feestdagen. Met al dat lekkere eten op tafel waren je ogen weer eens groter dan je maag. Met als gevolg dat je weer met een volle buik op de bank ligt. En dat is geen fijn gevoel! Met onderstaande tips ben je zo van jouw opgeblazen buik af.

Ga bewegen

Het klinkt misschien als een open deur intrappen, maar je kunt het beste eventjes gaan bewegen. Het liefst wil je natuurlijk op de bank neerploffen met je opgeblazen buik, maar daar wordt het absoluut niet beter van. Door te bewegen bevorder je de spijsvertering en wordt je bloedsuikerspiegel beter gebalanceerd. Dit vermindert het opgeblazen gevoel dat je hebt. Na de maaltijd even lekker een half uurtje wandelen, fietsen of andere activiteit ondernemen is daarom zeker aan te bevelen.

Drink water of thee

Als je met je volle buik op de bank zit heb je misschien helemaal geen zin om te drinken, maar toch is het beter om wel wat water te drinken na het eten. Hierdoor glijdt je voedsel namelijk makkelijker door je maag-darmstelsel. Dat bevordert dan weer de spijsvertering, waardoor je stoelgang ook wordt bevordert. En daardoor ben je weer sneller van je volle gevoel af. Heb je geen zin in water? Drink dan bijvoorbeeld kamillethee, dat is ook goed. Dat geeft bovendien nog eens een ontspannende werking.

Eet een pepermuntje

Je kent het vast wel. Je hebt in een restaurant gegeten en bij het afrekenen wordt je een pepermuntje aangeboden. Wel eens nagedacht waarvoor dit is? Pepermunt neutraliseert namelijk je maag en dat is iets wat je wel kunt gebruiken als je teveel hebt gegeven. Bovendien zorgt het ervoor dat je misselijkheid en je maagzuur afnemen. Eet daarom na het eten een pepermuntje of drink pepermuntthee. Ga niet na het eten kauwgom gebruiken, want daar krijg je juist weer een opgeblazen gevoel van.

Vind je balans!

Als je eens een keertje teveel hebt gegeven en je met een volle buik zit, is helemaal niet zo erg. Althans, zolang je dat niet elke avond doet. De extra calorieën die je op die manier hebt binnengekregen ben je over het algemeen binnen een paar dagen ook wel weer kwijt. Mits je verder wel normaal en gezond eet natuurlijk. Het gaat er dan ook helemaal niet om dat je een keertje teveel hebt gegeten, het draait allemaal om de balans. Heb je teveel gegeten, drink dan de rest van de avond alleen water en eet de dagen erna weer een beetje gezond.

Probeer dit drankje

Drink een groot glas van dit heerlijke verse drankje en je zult al vrij snel merken dat het opgeblazen gevoel een stuk minder wordt. Gekoeld is het bovendien een heerlijk verfrissend drankje voor in de zomer.

Opgeblazen gevoel: Weg ermee

Met dit boek kun je precies bepalen wat de hoofdoorzaak van je opgeblazen gevoel is, of dit nu de kunstmatige zoetstoffen in je sportdrank zijn, het hoestmiddel dat je gebruikt, een niet-herkend schildklierprobleem of een van de andere 101 veelvoorkomende oorzaken.

Een gedachte over “Te veel gegeten? Met deze tips verminder je het volle gevoel!

Reacties zijn gesloten.