Lichamelijk en geestelijk fit worden en blijven

Gezondheid

Last van een opgeblazen gevoel? Dit drankje helpt je er zo vanaf

Teveel gegeten en last van een opgeblazen gevoel? Met dit drankje ben je zo van je opgeblazen gevoel af! 

Iedereen heeft er wel eens last van. Een opgeblazen gevoel omdat je net even teveel hebt gegeten. Een uiterst irritant gevoel en bovendien fysiek erg ongemakkelijk. Maar ook als je helemaal niet zoveel hebt gegeven kunt je last krijgen van een opgeblazen gevoel. Maakt niet uit wat de oorzaak ook is, het is en blijft erg ongemakkelijk als je buik aanvoelt als een ballon. Soms is het ook nog eens pijnlijk, waardoor het helemaal vervelend wordt.

Is er een manier om snel van die opgeblazen buik af te komen? Jazeker!

Uitdroging

Als je een opgeblazen buik hebt, heeft dat vaak met uitdroging te maken. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het eerste wat je moet is water drinken, het liefst zoveel mogelijk. Als je te weinig drinkt hebben je darmen meer moeite om de ontlasting op gang te brengen. Als je meer water drinkt, gaat dat een heel stuk makkelijker. Als je te weinig water drinkt, probeert je lichaam deze uitdroging van binnen uit op te lossen door water vast te houden. Dit resulteert in het opgeblazen gevoel dat je ervaart. Dat is heel erg vervelend, maar gelukkig makkelijk op te verhelpen met een heerlijk drankje.

Dit drankje helpt je van je opgeblazen gevoel af

Zoals je hebt kunnen lezen helpt veel water drinken bij een opgeblazen gevoel. Je kunt dat glas water eenvoudig nog effectiever maken met onderstaand drankje. Dit drankje werkt verfrissend, revitaliserend en kalmerend.

  • Neem een grote kan en doe daar twee liter water in. 
  • Voeg daaraan toe: een theelepel versgeraspte gember, een in dunne plakjes gesneden sinaasappel en citroen, een in dunne plakjes gesneden komkommer zonder schil en een bosje munt.
  • Roer alles goed door elkaar.

Drink een groot glas van dit heerlijke verse drankje en je zult al vrij snel merken dat het opgeblazen gevoel een stuk minder wordt. Gekoeld is het bovendien een heerlijk verfrissend drankje voor in de zomer.

Als dit drankje niet helpt heb ik nog een tekst geschreven met tips over hoe je van je opgeblazen gevoel afkomt.

2 gedachten over “Last van een opgeblazen gevoel? Dit drankje helpt je er zo vanaf

Reacties zijn gesloten.