Lichamelijk en geestelijk fit worden en blijven

Sporten

Kun je veel afvallen met boksen?

Simpelweg, ja dit kan! Sterker nog, het is een hele effectieve manier om af te vallen. Boksen is een zeer intensieve sport. Bijna al je spieren in je lichaam worden ook nog is aangespannen waardoor je dus veel verbrandt. Het heeft dus voordelen voor calorieën verbranden maar ook je kracht wordt getraind en je conditie.

Maar hoeveel verbrand ik nou met boksen?

Zoals ik net al zei is het een effectieve manier om af te vallen. Het exacte aantal heeft te maken met hoeveel je weegt, hoe hard je traint en op welke manier. Hieronder een klein lijstje hoeveel je gemiddeld verbrandt.

60kg70kg80kg90kg
Boksen op een bokszak354422490558
Boksen in de ring7088449811117
Boksen, sparring531633735838

Boksen op een bokszak 

Het mooie van deze manier is dat je het lekker thuis kunt doen. Koop een bokszak, bokshandschoenen hang hem op en je kunt aan de slag. De één doet dit om af te vallen maar je kunt dit ook doen als uitlaatklep en is goed tegen de stress.

Extra tips voor boksen

Focus vooral in het begin op je techniek. Door veel mensen wordt hier amper opgelet en gaan gewoon bezig met slaan. Een goede techniek vermindert de kansen op blessures en werkt efficiënter. Doe ook altijd een warming-up, veel mensen slaan dit ook over maar hier krijg je ook blessures van. Probeer te slaan zodat de bokszak alle kanten op gaat, probeer de bokszak zoveel mogelijk in stilstand te houden.

Een gedachte over “Kun je veel afvallen met boksen?

Reacties zijn gesloten.