Lichamelijk en geestelijk fit worden en blijven

Mentaal fit

Houd je geestelijke gezondheid bij door deze 8 tips

Geestelijke gezondheid

Het is mega belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en het meeste uit het leven te halen. Hieronder staan ​​8 praktische manieren om voor uw geestelijke gezondheid te zorgen. Eenvoudige wijzigingen aanbrengen in uw manier van leven hoeft geen fortuin te kosten of veel tijd in beslag te nemen. Begin vandaag nog!

1. Praat over je gevoelens 

Door over je gevoelens te praten, kun je geestelijk gezond blijven en omgaan met momenten waarop je je zorgen maakt of niet goed voelt.

2. Blijf actief

Regelmatige lichaamsbeweging kan je zelfvertrouwen een boost geven en kan je helpen je te concentreren, te slapen en je beter te voelen. Lichaamsbeweging houdt de hersenen en uw andere vitale organen gezond en is ook een belangrijk voordeel voor het verbeteren van uw geestelijke gezondheid.

3. Eet goed

Je hersenen hebben een mix van voedingsstoffen nodig om gezond te blijven en goed te kunnen functioneren, net als de andere organen in je lichaam. Een dieet dat goed is voor je lichamelijke gezondheid, is ook goed voor je mentale gezondheid.

4. Drink verstandig

We drinken vaak alcohol om ons beter te voelen. Sommige mensen drinken om met angst of eenzaamheid om te gaan, maar het effect is slechts tijdelijk en het mindere gevoel kan daarna nog erger worden.  Drinken is geen goede manier om met moeilijke gevoelens om te gaan.

5. Houd contact

Er is niets beter dan iemand persoonlijk te spreken, maar dat kan niet altijd. Je kunt ze ook bellen of een berichtje sturen. Hierdoor voel je je misschien wel minder eenzaam of kun je over iets praten wat je dwarszit.

6. Vraag om hulp

Niemand van ons is bovenmenselijk. We worden allemaal wel eens moe of overweldigd door hoe we ons voelen of wanneer dingen niet volgens plan verlopen.

Als de dingen je allemaal teveel worden en je voelt dat je het niet aankunt, vraag dan om hulp. Misschien kunnen je familie of vrienden je helpen en een luisterend oor bieden.

Ook zijn lokale diensten er om je te helpen.

7. Neem een ​​pauze

Een verandering van omgeving of een verandering van tempo is goed voor als je het even niet aankunt. Het kan een pauze van vijf minuten zijn van het schoonmaken van je kamer, een lunchpauze van een half uur op het werk of een weekendje weg om je hoofd leeg te maken. Ook de kleinste pauzes kunnen genoeg zijn om jezelf te ontstressen. Gun jezelf wat vaker ‘me-time’

8. Accepteer wie je bent

Iedereen is anders. Het is gezonder om te accepteren dat je uniek bent dan te wensen dat je meer op iemand anders zou lijken. Probeer positiever te zijn over jezelf en vergroot hiermee je zelfvertrouwen. Een goed gevoel van je eigenwaarde helpt om beter met tegenslagen om te gaan.

Een gedachte over “Houd je geestelijke gezondheid bij door deze 8 tips

Reacties zijn gesloten.