Lichamelijk en geestelijk fit worden en blijven

Sporten

Hoe gezond is handbal?

Handbal is een gezonde sport en heeft verschillende eigenschappen waar kinderen en volwassenen hun hele leven lang voordeel van hebben. Het is een leuke teamsport voor jong en oud.

1. Het is een goede sport voor je hele lichaam

Handbal heeft een zeer complete training te bieden, het is een uitstekende training om een gezond en fit lichaam te krijgen.

Tijdens een wedstrijd moet je constant inspanning leveren met fasen van fanatiek verdedigen en aanvallen. Ook is het een uitstekende oefening om je cardio te verbeteren maar ook je behendigheid en je flexibiliteit. Als dit allemaal nog niet genoeg is, verbeterd handbal ook de kracht van je armspieren en je gehele bovenlichaam.

2. Handbal is een teamsport

Het is een teamsport en daardoor krijg je het groepsgevoel en waarden als kameraadschap en betrokkenheid. Dit zijn dingen die je niet zal leren bij individuele sporten, dit kan je mentaal weer helpen.

Bij handbal bevorder je je socialisatie maar dus maken ook je fysieke en mentale eigenschappen grote ontwikkelingen. Het is een uitstekende manier om nieuwe vrienden te maken of vriendschappen die al bestaan nog hechter te maken.

3. Handbal is geschikt voor jong en oud

Nóg een voordeel is dat mensen kunnen handballen zowel jong als oud. Handbalregels zijn vrij eenvoudig en het plezier dat je uit handballen haalt is voor iedereen toegankelijk. Handbal is een van de populairste sporten ter wereld en dat is niet voor geen reden.

Als je al eens een wedstrijd op tv hebt gekeken, dan zul je vast gemerkt hebben dat het op een zeer hoge snelheid wordt gespeeld. Hierdoor is het een perfecte cardio-training.

Teamsport

Door te handballen leer je bewegen, gooien en vangen. Je leert balgevoel en krijgt reactievermogen en conditie. Handbal is een echte teamsport. Door handbal te spelen leer je:

  • Je kracht ontwikkelen om je eigen keuzes te maken.
  • Het geloof in eigen kunnen ontwikkelen en een positief zelfbeeld.
  • In plaats van problemen eigen te maken juist het denken in oplossingen.
  • Leren samenwerken en samen te ontwikkelen.
  • Een gezonde, bewuste en actieve levensstijl ontwikkelen en hierdoor dus fit blijven.
  • Waarden als respect, doorzettingsvermogen, teamspirit, creativiteit, vertrouwen en nog veel meer te ontwikkelen.

Een gedachte over “Hoe gezond is handbal?

Reacties zijn gesloten.