Lichamelijk en geestelijk fit worden en blijven

Gezonde recepten

Gezonde appeltaart

Hoe lekker is een appeltaart? En wist je ook dat een appeltaart super gezond kan zijn? Probeer dit recept eens uit!

Benodigdheden

  • 150 ml plantaardige olie
  • 60 gram fijngehakte walnoten
  • 200 gram biologische granola met noten en zaden
  • 230 gram volkorenmeel
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1 kilo goudreinet
  • 3 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 75 gram hazelnoten
  • 75 gram biologische yoghurt

Bereiding van je gezonde appeltaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de 60 gram walnoten, granola, volkorenbloem, ahornsiroop en de olie tot een samenhangend deeg. Als het niet goed samenhangt, gebruikt dan nog een klein beetje olie.
  3. Vet de bakvorm in met een klein beetje olie, verdeel het granola/noten mengsel over de zijkanten en bodem van de vorm.
  4. Bak de bodem 10 minuten in de oven. Verwijder de bodem en verlaag de temperatuur naar 170 graden.
  5. Schil ondertussen de appels, snijd het klokkenhuis eruit. Snijd de appels in plakjes. Meng dit in een schaal met aardappelzetmeel en kaneelpoeder.
  6. Verdeel de plakjes appel over de bodem en bak nog 40-45 minuten.
  7. Breng de yoghurt op smaak met de honing. Rooster de walnoten en hazelnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  8. Haal de taart uit de oven, verdeel de goudbruine noten over de appeltaart en serveer samen met de yoghurt

Voedingswaarden

  • Energie – 595
  • Koolhydraten – 58
  • Vetten – 34
  • Verzadigde vetten – 0
  • Eiwitten – 10
  • Vezels – 9
  • Zout – 0
  • Suiker – 24