Gezonde appeltaart
Hoe lekker is een appeltaart? En wist je ook dat een appeltaart super gezond kan zijn? Probeer dit recept eens uit!
Benodigdheden
- 150 ml plantaardige olie
- 60 gram fijngehakte walnoten
- 200 gram biologische granola met noten en zaden
- 230 gram volkorenmeel
- 4 eetlepels ahornsiroop
- 1 kilo goudreinet
- 3 theelepels kaneel
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- 75 gram hazelnoten
- 75 gram biologische yoghurt
Bereiding van je gezonde appeltaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de 60 gram walnoten, granola, volkorenbloem, ahornsiroop en de olie tot een samenhangend deeg. Als het niet goed samenhangt, gebruikt dan nog een klein beetje olie.
- Vet de bakvorm in met een klein beetje olie, verdeel het granola/noten mengsel over de zijkanten en bodem van de vorm.
- Bak de bodem 10 minuten in de oven. Verwijder de bodem en verlaag de temperatuur naar 170 graden.
- Schil ondertussen de appels, snijd het klokkenhuis eruit. Snijd de appels in plakjes. Meng dit in een schaal met aardappelzetmeel en kaneelpoeder.
- Verdeel de plakjes appel over de bodem en bak nog 40-45 minuten.
- Breng de yoghurt op smaak met de honing. Rooster de walnoten en hazelnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Haal de taart uit de oven, verdeel de goudbruine noten over de appeltaart en serveer samen met de yoghurt
Voedingswaarden
- Energie – 595
- Koolhydraten – 58
- Vetten – 34
- Verzadigde vetten – 0
- Eiwitten – 10
- Vezels – 9
- Zout – 0
- Suiker – 24