Lichamelijk en geestelijk fit worden en blijven

Gezondheid

Bier is gezonder dan verwacht

Heb je afgelopen weekend weer een paar overheerlijke goudgele rakkers te pakken gehad? Goed nieuws: Bier drinken blijkt behoorlijk veel voordelen te hebben voor je gezondheid. Een flesje bier op zijn tijd zorgt onder andere voor een mooiere glimlach, stevigere botten en een sterker hart. 

Mooiere glimlach

De tandarts vertelt vaak over hoe belangrijk belangrijk flossen en poetsen wel niet is. Maar nooit over hoe belangrijk een pilsje is. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat een biertje een positief invloed heeft op je gebit. Het bier zorgt ervoor dat je bacteriën verwijdert die zorgt voor ontstekingen en gaatjes. Het maakt niet uit wat voor biertje het kan ook een eigen gemaakt biertje zijn.

Sterker hart

Er is in 2012 een onderzoek gedaan naar wat bier doet met je hart, het blijkt dat anderhalf à twee bier per dag ervoor zorgt dat je minder kans hebt om een hartaanval te krijgen. Ook mensen die eerder hartproblemen hebben gehad is een biertje geen verkeerde keuze.

Minder risico op diabetes

De pretcilinders voorkomen diabetes, maar ook nog eens hartziekten. Uit een onderzoek waar 70.000 personen aan deelnamen, blijkt dat de personen die ongeveer 14 glazen bier drinken per week het minst vaak type 2 diabetes kregen.

Sterke botten

Iedereen weet het, melk zorgt voor sterke botten. Wat blijkt? Bier heeft hetzelfde effect op je botten. Je krijgt sterke botten door zogenaamde siliconen, die zijn te vinden in graan, groene bonen, en bier! 

Er is dus helemaal niks mis mee met een overheerlijk koud pilsje! Je kunt het eerder een wondermiddel noemen. Dus pak er dit weekend maar een paar extra.

Op je gezondheid!

Een gedachte over “Bier is gezonder dan verwacht

Reacties zijn gesloten.