Avocadodip met groenten van Chantal Janzen
Favoriet voor bij de borrel, dip je snack in dit gezonde avocado sausje. De avocado dip kan ook door als gezond smeersel op brood of toast.
Benodigdheden
- 2 teentjes knoflook
- 2 avocado’s
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 limoen alleen het sap
- 0,25 peper
- 0,25 theelepel zout
- Halve tomaat
- Halve rode ui
- 1 Spaanse peper
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel verse koriander
Bereiding
- Maak de 2 avocado’s schoon en snijd ze in blokjes.
- Pers de knoflook.
- Prak de avocado’s met een vork en mix met het limoensap, knoflook, olijfolie en zout en peper.
- Snijd de ui in stukjes en hak de Spaanse peper fijn.
- Verwijder eerst het vruchtvlees van de tomaat, snijd daarna de tomaat in blokjes. Mix het geheel met elkaar
Voedingswaarde
- Energie – 175
- Koolhydraten – 3
- Vetten – 17
- Verzadigde vetten – 0
- Eiwitten – 1
- Vezels – 3
- Zout – 0,2
- Suiker – 0